Demi féerie

fantasiafoorumi
 
PääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Osallistuminen ja kirjoittaminen

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Rehtori
Admin


Rotu : Maagi (telepatia/telekinesia)
Viestien lukumäärä : 27
Join date : 25.01.2016
Ikä : 352

ViestiAihe: Osallistuminen ja kirjoittaminen   Ma Tammi 25, 2016 10:24 pm


Tämän foorumin tarkoituksena on luoda julkaisu (kirja) toisilleen tuntemattomien ihmisten yhteistyöllä. Se tapahtuu siten, että jokainen kirjoittaja luo itselleen hahmon, joka on jollain tavalla sidoksissa puoliveristen kouluun Féerieen, ja alkaa kirjoittamaan päiväkirjaa tämän hahmon näkökulmasta.
Julkaisu tulee siis sisältämään koosteen koulun tapahtumista monen eri henkilön näkökulmista kirjoitettuna.

Kirjoittajat suunnittelevat juonta yhdessä, mutta yksilöllisölle luovuudelle jätetään myös paljon varaa. Tarina lähtee etenemään siihen suuntaan, mihin kirjoittajat yhdessä lähtevät sitä viemään.

Päiväkirjamerkintöjen lisäksi tarina etenee yhteistarinoiden ja roolipelien kautta, jolloin näkökulma vaihtuu useammin ja vuorovaikutustilanteet ovat aidompia.

Toivon siis, että osallistut ainoastaan, jos uskot että sinulla riittää inspiraatiota pysyä hommassa mukana. Jos tarinan aikoo jättää, on omalle hahmolle tehtävä kunnollinen lopetus, sillä jos jonkun päiväkirjamerkinnät loppuvat yhtäkkiä ilman kunnollista selitystä, on se hieman outoa. Ja jälkikäteen jonkun hahmon poistaminen kaikkien lomittuvista tarinoista voi olla erittäin hankalaa.

Ei kuitenkaan oteta paineita kirjoittamisesta! Taukoa saa pitää ja tahti määräytyy ihan kirjoittajien mukaan. Tekstin laadusta ei myöskään kannata ottaa hirveitä paineita (vaikka oikeinkirjoitus kyllä täytyy löytyä), kunhan muistaa vain sitten ottaa sellaisen hahmon, jonka päiväkirja voisi kuulostaa siltä miltä kuulostaa!
Eikä se maailmaa kaada, vaikkei tästä julkaisukelpoista materiaalia tulisikaan (;
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://demifeerie.palstani.com
Rehtori
Admin


Rotu : Maagi (telepatia/telekinesia)
Viestien lukumäärä : 27
Join date : 25.01.2016
Ikä : 352

ViestiAihe: Vs: Osallistuminen ja kirjoittaminen   Ti Tammi 26, 2016 8:11 pm


Tarinan suunnitteluosassa mietimme yhdessä pienen pohjan, mitä suurinpiirtein kussakin luvussa tulee tapahtumaan. Ja sitten kun kirjoitat pätkän, joka kuuluu siihen tiettyyn lukuun, laitat päiväkirjamerkinnän alkuun luvun tunnuksen alempana selitetyllä tavalla. Näin tarinat pysyvät järjestyksessä, ja pystyt palaamaan menneisiin tapahtumiin halutessasi, jos olit vaikka silloin tauolla kun edellistä lukua kirjoitettiin.
Pääsääntöisesti kuitenkin yritetään kirjoittaa kronologisessa aikajärjestyksessä luku kerrallaan.
Useammalla eri päiväkirjamerkinnällä voi siis olla sama luku tunnuksena, ja sitten kun julkaisua kasataan yksi luku tulee siis koostumaan useamman eri henkilön näkökulmista ja kirjoituksista.

Lukutunnuksen lisäksi tarinoihin ja roolipeleihin merkataan päivämäärä, jolloin tapahtumat tapahtuvat.

Kaikkien ei tarvitse aloittaa päiväkirjamerkintää sanoin "Rakas päiväkirja", vaan voit suoraan lähteä kirjoittamaan tarinaa. Päiväkirjamaista tyyliä saa kuitenkin käyttää!
Toivoisin, että kaikki kirjoittaisivat minä-kertojalla ja imperfektillä, jotta tarinasta tulisi yhtenäinen.

Hyvä: Olin erittäin innoissani ensimmäisestä oppitunnista. Juoksin käytävää pitkin niin lujaa kuin vain jaloistani pääsin.
Huono: Kai oli erittäin innoissaan ensimmäisestä oppitunnista. Hän juoksi käytävää pitkin niin lujaa kuin vain jaloistaan pääsi.
Huono: Olen erittäin innoissani ensimmäisestä oppitunnista. Juoksen käytävää pitkin niin lujaa kuin vain jaloistani pääsen.
Huono: Kai on erittäin innoissaan ensimmäisestä oppistunnista. Hän juoksee käytävää pitkin niin lujaa kuin vain jaloistaan pääsee.

Näin lisäät lukutunnuksen ja päivämäärän
[*center][*img]allaolevaoikealinkkitähän[*/img][*/center]
[*right][*i]tiistai 1. syyskuuta 2015[*/i][*/right]
poista tähdet

1: https://i.servimg.com/u/f68/19/40/63/51/x110.png
2: https://i.servimg.com/u/f68/19/40/63/51/x210.png
3: https://i.servimg.com/u/f68/19/40/63/51/x310.png
4: https://i.servimg.com/u/f68/19/40/63/51/x410.png
5: https://i.servimg.com/u/f68/19/40/63/51/x510.png
6: https://i.servimg.com/u/f68/19/40/63/51/x610.png
7: https://i.servimg.com/u/f68/19/40/63/51/x710.png
8: https://i.servimg.com/u/f68/19/40/63/51/x810.png
9: https://i.servimg.com/u/f68/19/40/63/51/x910.png
10: https://i.servimg.com/u/f68/19/40/63/51/x1010.pngViimeinen muokkaaja, Rehtori pvm Ti Tammi 26, 2016 8:56 pm, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://demifeerie.palstani.com
Rehtori
Admin


Rotu : Maagi (telepatia/telekinesia)
Viestien lukumäärä : 27
Join date : 25.01.2016
Ikä : 352

ViestiAihe: Vs: Osallistuminen ja kirjoittaminen   Ti Tammi 26, 2016 8:46 pm


Tarina etenee siis luvuittain monen eri henkilön kirjoittamana.

Suurimmaksi osaksi tarina etenee päiväkirjojen kautta. Jokainen uusi hahmo luo itselleen oman päiväkirjan päiväkirjat-osioon ja alkaa sinne kirjoittamaan oman hahmonsa näkökulmasta mitä koulussa tapahtuu, tai mitä ajatuksia hahmon päässä liikkuu. Omissa tarinanpätkissä saa ja pitää ottaa toiset hahmot huomioon, ja niillä saa "autohiitata" kunhan ei tee mitään, mistä hahmon omistaja ei pitäisi. Hyvä vaihtoehto on varmistaa asioita suunnittelualueella tai laittaa suoraan yksityisviestiä kyseiselle henkilölle.

Yhteistarinoita järjestetään usein silloin kun jotain suurempaa on tapahtumassa, joka vaikuttaa kaikkiin hahmoihin. Tällöin tapahtumalle tehdään oma topic, joka alkaa sillä lukutunnuksella mikä sille aikajanassa sopii, ja sitten jokainen saa vuorotellen kirjoittaa pienen pätkän tarinaa eteenpäin, siten että seuraava jatkaa siitä mihin edellinen on jäänyt, mutta kirjoittaa tietenkin omasta näkökulmastaan. Ennen kun alat kirjoittaa jatkoa edellisen tarinanpätkälle, lähetä viesti, jossa lokuee "kirjoitan" ja klikkaa sitten "muokkaa" ja kirjoita tarinanpätkäsi edellisen viestisi tilalle. Tällöin seuraava osaa odottaa että sinä olet kirjoittanut loppuun ennen kuin itse alkaa kirjoittamaan. Tämän takia yhteistarinassa on roolipeliin poiketen jokaisella enemmän aikaa kirjoittaa ja tarinanpätkät voivat olla pidempiä ja mielekkäämpiä.

Roolipeli tarkoittaa sitä, että jokainen vuorollaan kirjoittaa pienen pätkän siitä mitä hänen hahmonsa tekee tai ajattelee, ja seuraava voi sitten reagoida edellisen kirjoitukseen omassaan.
Esim. Pentti: Istuin lukemassa kirjaa. Liisa: Tulin huoneeseen ja näin Pentin. "Hei", tervehdin häntä iloisesti. Pentti: "Hei", vastasin Liisalle.
Myös roolipelit alkavat lukutunnuksella ja niidenkin sisältöä voidaan suunnitella eukäteen, vaikka usein tapahtumat etenevät omalla painollaan.
Joukkoroolipeleille on aina etukäteen sovittu joku tietty aika, jotta mahdollisimman moni pääsisi paikalle samaan aikaan. Joukkoroolipelialueella järjestetään myös "slovareita" eli hidastempoisempia roolipelejä, jolloin kaikkien ei tarvitse olla samaan aikaan paikalla, vaan sinne voi kirjoittaa aina silloin kuin sattuu huvittamaan.
Pieroolipelin voi kuka tahansa pistää milloin vain pystyyn, vaikka foorumilla ei olisi lisäksesi kuin joku toinen. Voitte sitten pelailla vaikka kahdestaan juuri silloin kuin siltä tuntuu eikä tarvitse odotella muita.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://demifeerie.palstani.com
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Osallistuminen ja kirjoittaminen   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Osallistuminen ja kirjoittaminen
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Demi féerie :: Säännöt ja ohjeet-
Siirry: